Bemutatkozás

1977-1981-ig Budapesten az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumában tanultan és tettem sikeres érettségi vizsgát.

1981-1987-ig a SOTE Általános Orvostudományi Karán folytattam tanulmányaimat és szereztem általános orvosi diplomát summa cum laude minősítéssel.

1987-2017-ig dolgoztam a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház I. Belgyógyászati osztályán.

1993-ban belgyógyászatból, majd 1998-ban gasztroenterológiából szakvizsgáztam.

2006-ban kaptam főorvosi kinevezést.

2007-2017-ig voltam az osztály gasztroenterológiai részlegének vezetője.

Az I. belgyógyászat több szakmai profillal rendelkezik. A gastroenterologia mellett a haematologia és a nephrologia is jó színvonalon  működik  az osztályon.  A közel 30 év alatt nagy szakmai tudású osztályvezetők, Dr. Rednik András és Dr. Lakatos László mellett tanulhattam meg a gyógyítás mesterségét.

2017-től a pápai Gróf Esterházy Kórház belgyógyászati osztályának vezetője vagyok.

Hiszem, hogy a belgyógyászat adja meg azt a komplex, szintetizáló tudást, ami elvezet a beteg problémájának megállapításához és megoldásához.  Mi belgyógyászok mindig az egész embert és nem csak egy kis szeletét vizsgáljuk és értékeljük.  Ezáltal nem csak azt derítjük ki, hogy milyen baja nincs a betegnek, hanem döntően azt, hogy milyen van.  Ehhez természetesen szükség van a társszakmák segítségére is, de az összesítés, a mozaikok összerakása, a mi feladatunk marad.

Mivel a belgyógyászat is rohamosan fejlődik, nagyobb tapasztalatot és tudást csak egy –egy részterületben tudunk szerezni. Én a  gastroenterologiát választottam, mert ebben a sebészet  iránti vonzalmamat és a  manualitás iránti igényemet is megtalálhattam.   Az egyre korszerűbb endoscopos technikákkal műtétet kiváltó beavatkozásokat tudunk végezni. Magam a gyomor és vastagbél polyp eltávolításban szereztem a legnagyobb gyakorlatot, mely a rákmegelőzés fontos része.